Laborex 1250P injectorstraalcabine, vacuümstraalkast

Verkocht

Laborex 1250P injectorstraalcabine, vacuümstraalkast

Beschrijving

Deze straalkast staat bij onze collega in Eersel.


Een injectorstraalcabine, of ook vacuümstraalkast genaamd, is de perfecte oplossing voor het stralen van kleine en middelgrote onderdelen. Met een injectorstraalcabine kan men zeer precies en gedoseerd stralenRoest, verf en andere aantastingen worden probleemloos verwijderd. Zeer aanbevolen voor het reinigen van machineonderdelen en onderdelen van auto’s en motoren.


Een injector of vacuüm straalcabine werkt volgens het Venturi principe: aan het straalpistool zijn twee slangen bevestigd. Eén slang is voor de toevoer van perslucht. Deze creëert een vacuüm (Venturi-werking) in het straalpistool. De tweede slang zuigt het straalgrit aan. 

Het straalgrit valt na het stralen van de onderdelen in een metalen stoftrommel, gemonteerd onder de straalcabine. Via het ontstoffingssysteem, dat bestaat uit een afzuiginstallatie met filterpatronen, wordt het straalgrit van het stof en het vuil gescheiden. Het schoongemaakte straalgrit wordt opnieuw naar het straalpistool gevoerd en kan zo hergebruikt worden om onderdelen te stralen.

  • Incl. set nieuwe handschoenen.
  • Inwendige afm: 1245 breed-880 diep-905 hoog.


Deze straalcabine kost nieuw 18000 euro.Specificaties

FabrikantLaborex 1250P
Modelinjectorstraalcabine, vacuümstraalkast
ConditieGebruikt